fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Ραμπάτ: «Χρυσός» ο Μαυρομμάτης στο σκητ!

Παγκόσμιο Κύπελλο Ραμπάτ: «Χρυσός» ο Μαυρομμάτης στο σκητ!

Ο Νίκος Μαυρομμάτης κατέκτησε στο Ραμπάτ το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο κύπελλο και μάλιστα νικώντας στη μάχη για το χρυσό τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2022, τον Αιγύπτιο Αζμί Μεχέλμπα.

Ο αθλητής του Γιώργου Σαλαβαντάκη πέρασε από τον ημιτελικό ως 2ος με 28/30 και πήρε θέση στον τελικό κόντρα σε άλλους τρεις ιδιαίτερα ικανούς αντιπάλους. Ο Έλληνας έδειξε ιδιαίτερη ψυχραιμία ακόμα και όταν αμφισβητήθηκε η εγκυρότητα μίας βολής του, η οποία αν έβγαινε άκυρη θα τον άφηνε 4ο και εκτός μεταλλίων. Κέρδισε όμως την ένσταση και συνέχισε στους τρείς καλύτερους εξασφαλίζοντας το μετάλλιο.

Στο δεύτερο μισό του τελικού ο Μαυρομμμάτης ήταν εξαιρετικός. Παρά τις δύσκολες συνθήκες με τον ήλιο δεν έχασε άλλο πήλινο στόχο, φτάνοντας στο πολύ καλό σκορ 38/40. Ο Αιγύπτιος Άζμι Μεχέλμπα, ο παγκόσμιο πρωτάθλητής του 2022, έκανε λάθη στο δεύτερο μισό και έμεινε πίσω στο σκορ, δίνοντας έτσι στον Έλληνα την ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε μία διοργάνωση παγκοσμίου επιπέδου. Ο Μεχέλμπα πέτυχε μόλις έναν λιγότερο πήλινο στόχο, δηλαδή 37/40. Το χάλκινο κατέκτησε ο Ιταλός Βαλέριο Παλμούτσι με 27/30.

Είναι το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στη διοργάνωση μετά από το αργυρό της Εμμανουέλας Κατζουράκη στο σκητ γυναικών που προοηγήθηκε την ίδια μέρα και το πέμπτο συνολικά για τον Μαυρομμάτη που έχει ακόμα τρία αργυρά και ένα χάλκινο σε παγκόσμια κύπελλα από το 2010, το 2011 και το 2022.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή